Hårtransplantation

Hårförlust är ett mycket vanligt problem bland män och kan vara relaterat till DNA-arv eller andra orsaker.

Hårtransplantation (även kallad hårrestaurering eller hårimplantation) återställer håret genom att transplantera nya folliklar i kala eller tunnade områden. Friska folliklar tas från andra delar av kroppen, oftast ryggen eller sidorna på huvudet. Detta kan göras genom att ta bort en enda remsa av hud och hår eller ta bort folliklarna individuellt. Antalet transplantat som behövs beror på patienten och storleken på det område som behandlas. Den vanligaste metoden är FUE-metoden.

HÅRTRANSPLANTATION AV ESTETISKA KIRURGER OCH MER ÄN 15 ÅR UPPLEVT LAG MED STATSEKNOLOGI OCH UNDERSÖKNINGSMETODER

Vanliga frågor

Proceduren bör utföras av professionella och erfarna individer endast i en steril, speciell miljö. Annars kan du ha otillfredsställande resultat och hela processen kan uppröra dig. Tack vare erfarenheterna från våra estetiska kirurger och medicinsk personal och modern teknik som används på vårt sjukhus. Resultaten av hårtransplantationsförfarandet är mycket tillfredsställande.

Ekol Hospitals Estetisk och plastikkirurgisk klinik är mycket erfaren inom hårtransplantationsbehandling. Undersökningarna utförs av våra estetiska kirurger och hela processen realiseras under deras övervakning. Avancerade undersökningsmetoder och aktuell teknik används i vår klinik för att maximera patienttillfredsställelse i en steril, speciellt konditionerad miljö. Att vara ett allmänt sjukhus hjälper oss också att bygga förtroende bland våra patienter, vilket ger oss chansen att arbeta med ett tvärvetenskapligt perspektiv.

Frågan är faktiskt "Hur många transplantat behöver jag?". Varje patient har olika tjocklek, mängd och olika tomhet. Graftantalet bör bestämmas av läkaren och teamet enligt det skalliga området och givarområdet. Det finns inget behov av att skada blodcirkulationen i massan för att transplantera fler och fler transplantat. Den bästa lösningen är den "ideala mängden transplantat" för en optimal hårtransplantation. Fler transplantat orsakar ibland mer håravfall.

Det finns faktiskt ingen smärta alls. Din massa kommer att dömas med lokalanestesiinjektioner och efter det kommer du inte att känna något. Att ligga länge kan vara lite obehagligt men vårt team ger små pauser under proceduren. Du kan också välja "Comfort FUE" -metoden och få lugnande av våra anestesispecialister och ha hela processen nästan sova.

Ympning av follikulära enheter kräver små snitt i mottagarområdet och varje resulterande ärrbildning är i allmänhet osynlig för det otränade ögat. Det kommer också att finnas ett litet ärr från givarområdet på baksidan av hårbotten, men det kommer att döljas under befintligt hår. Så det finns faktiskt inga ärr alls.

Hårtillväxt är en hel process som börjar med operationen och slutar när alla nya folliklar växer. När du har genomfört proceduren kan de första tecknen på tillväxt ta allt från tre till fyra månader på grund av hårets naturliga tillväxtcykel. De nya implanterade hårsäckarna kommer att falla inom tre månader och nya kommer att börja växa! Så inga bekymmer om du tappar de nya!

De hårsäckar som transplanteras är genetiskt resistenta mot skallighet så att de kommer att fortsätta växa under din livstid. Det är därför de nya folliklarna tas från baksidan eller sidan av huvudet.

Du behöver i allmänhet bara ta det lugnt ett par dagar efter proceduren. Ta det lugnt medan du låter din kropp återhämta sig. Näring, dagliga aktiviteter, vattenförbrukning är mycket viktigt under läkningsprocessen. Vårt team kommer att vägleda dig om alla nödvändiga punkter och du kommer att ha din steg-till-steg-guide för den postoperativa perioden.

Folliklarna samlas slumpmässigt från baksidan eller sidan av huvudet. Så otränade ögon kan inte förstå att du hade en hårtransplantation eller att ingen kommer att märka någon tomhet på baksidan av huvudet. Vissa patienter kanske föredrar att lämna håret lite längre än normalt på baksidan.

Vi ringer dig


RING NU
WHATSAPP